Lichaamswerk

Shiatsu

Shiatsu is een manuele therapie, letterlijk betekend het Shi= vinger, atsu= druk. De techniek is gebaseerd op de Traditionele Oosterse Geneeskunde, uitgaande van het holistische principe waarin men alles als geheel beschouwd. Alles heeft met elkaar te maken.

Shiatsu ondersteunt het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Het activeert het lichaamsbewustzijn, versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert.

Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage is een zachte pulserende en rustgevende massage. Het is een techniek die ‘uitgevonden’ is door dr. Vodder en doorontwikkeld is door Asdonk en Wittlinger.

De MLD stimuleert de afvoercapaciteit van het lymfesysteem waardoor  weefselvocht en afvalstoffen, ziektekiemen sneller afgevoerd worden. Wat je zo 123 niet verwacht is dat MLD ook spanning en emoties verwijdert uit het lichaam, dus feitelijk helpt MLD je (meer van) jezelf te zijn.

Deze massagetechniek heeft een zeer goed effect op het vegetatieve zenuwstelsel, en deze regelt de basale levensfuncties zoals, de bloedsomloop, de ademhaling, de uitscheiding ven stofwisseling.

Het is ook een zeer fijne behandeling bij secundair lymfeoedeem, ontstaan door een lichamelijk trauma; operatie of snijwond. Meest voorkomende lymfeoedeem ontstaan als gevolg van borstoperatie (mamma carcinoom) waarbij de oksel lymfeknopen zijn ontruimt (oksel toilet).

Kortom zeer de moeit waard.

Pre- Post operatieve Zorg

Pre- Post operatieve Zorg deze behandelmethode van S.P.A.-aromatherapie is bedoeld om het lichaam voor te bereiden op de komende operatie (wat voor operatie ook), zodat het lichaam geen onnodige tegenslagen te verwerken krijgt. Deze kan zich concentreren op het herstel, infecties buiten het lichaam houden, litteken zo goed mogelijk te laten herstellen.

Met daarbij je juiste voedingsadviezen en de start van MLD kunnen we hele mooi dingen bereiken.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.