behandeling minnertsga

Shiatsu en meer

Het krijgen van klachten kan allerlei oorzaken hebben. Ook kun je ze op allerlei manieren behandelen. Allen symptomen bestrijden of lokaal kijken … niet bij de InSense Therapie, hier proberen we de bron te achterhalen. Kijkend naar het lichaam of eigenlijk naar jou in je totaliteit. Lichaam & geest, heden & verleden.

In de TCM wordt ons lichaam benoemd als de microkosmos.

En net als is de natuur hangt alles samen. Is er een overbevolking aan muizen? De natuur lost het op. Is de grond te zuur of te basisch voor een plant? De natuur lost het op. En zo zijn er natuurlijk talloze voorbeelden, het is maar even om aan te geven dat het ook zo werkt in ons lichaam. Moet ik nog voorbeelden geven… nee toch, we weten het wel.

Onthoudt dat: Jouw lichaam er ten alle tijden iets goeds van probeert te maken met dat wat voor handen is aan vitaminen, mineralen, hormonen, energie…

Jou lichaam is heel flexibel, en kan zeker tegen een stootje. Je kunt alleen van buiten heel slecht zien wanneer er welke beschadiging is aangericht. Dat zie je pas op langere termijn.

Shiatsu is een manuele therapie, letterlijk betekend het Shi= vinger, atsu= druk. De techniek is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde, uitgaande van het holistische principe waarin men alles als geheel beschouwd. Alles heeft met elkaar te maken.

Shiatsu ondersteunt het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Het activeert het lichaamsbewustzijn, versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert. Balans is waar het allemaal om gaat!

Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage is een zachte pulserende en rustgevende massage. Het is een techniek die ‘uitgevonden’ is door dr. Vodder en doorontwikkeld is door Asdonk en Wittlinger.

De MLD stimuleert de afvoercapaciteit van het lymfesysteem waardoor  weefselvocht en afvalstoffen, ziektekiemen sneller afgevoerd worden. Wat je zo 123 niet verwacht is dat MLD ook spanning en emoties verwijdert uit het lichaam, dus feitelijk helpt MLD je (meer van) jezelf te zijn.

Deze massagetechniek heeft een zeer goed effect op het vegetatieve zenuwstelsel, en deze regelt de basale levensfuncties zoals, de bloedsomloop, de ademhaling, de uitscheiding ven stofwisseling.

Het is ook een zeer fijne behandeling bij secundair lymfeoedeem, ontstaan door een lichamelijk trauma; operatie of snijwond. Meest voorkomende lymfeoedeem ontstaan als gevolg van borstoperatie (mamma carcinoom) waarbij de oksel lymfeknopen zijn ontruimt (oksel toilet).

Kortom zeer de moeite waard.

To treat a disease, you have to find the root

Mijn favoriete merken

sociate provence d'aromatherapie
couleur caramel
les gavots
vitakruid
phyto 5

Stel gerust al je vragen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Vul hieronder je gegevens in en ik neem z.s.m. contact met je op. Geef gerust aan wanneer het jou het beste past. 

Contactformulier

Voorkeur dag